"ZO STERK ALS EEN OLIFANT"
-Circusworkshop voor het jonge kind-

Vandaag is een bijzondere dag, want als alle lichtjes uit zijn en de sterren aan de hemel fonkelen sluipen de kinderen hun bed uit, het circus in. Ze dansen en lachen totdat de olifanten Sumak en Fenix wakker worden. Durven de kinderen te staan op hun rug? Kunnen ze net als de olifanten een bal laten balanceren? Maar wat is balans eigenlijk?

"Zo Sterk als een Olifant" is de combinatie tussen een voorstelling en een workshop. Het is een theatrale onderzoeksruimte over proberen, vallen, evenwicht houden en balans vinden. Waarin zelfstandige exploratie organisch wordt afgewisseld met verbeelding en theaterbeleving. De workshop is speciaal ontworpen voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 7 jaar.

Op een actieve en speelse wijze is deze circusworkshop een plek waar docenten en begeleiders inspiratie kunnen opdoen op het gebied van zelfontdekkend leren, procesgericht werken en dit binnen de onderwerpen circus en balans.

Een vakoverstijgende lesbrief en inspiratiegids gericht op zelfontdekkend leren binnen het thema biedt verdere verdieping en houvast. Het circus atelier kan daarom als waardevolle verdieping op het curriculum worden ingezet.

Heeft u interesse in de circusworkshop voor kleuters? Stuur een mail voor meer informatie of bel 0643437102

Voor de kleuterleerkrachten was deze dag extra bijzonder omdat ze zo geïnspireerd zijn begonnen met het thema circus. Het terug koppelen van aspecten van wat de kinderen tijdens de workshop hebben gedaan en hoe de eigen leerkracht hiermee verder kan of dingen kan terugpakken vind ik heel waardevol. Mooi om terug te zien in de lesbrieven. Dat geeft houvast! Lilian Janssen, cultuur coordinator De Poolster, Amsterdam
Blixem201825.jpg
Blixem201818.jpg

Het atelier kan gespeeld worden in bijvoorbeeld een speelzaal. BLIXEM creëert van iedere ruimte een intieme plek om zo met Sumak en Fenix  op ontdekkingsreis te gaan in het circus.

Wij bieden workshops op maat aan voor onder andere scholen, voorscholen en kinderdagverblijven. Graag gaan wij in gesprek om de juiste vorm te vinden die bij uw wensen past.

© Sabine Plamper circus Blixem_0082.jpg