Ieder kind in zijn kracht! 

Weerbaarheidstraining Rots en Water en circus

Rots en Water is een psycho-fysieke training met het doel kinderen weerbaar te maken. De Rots en Water-methodiek is een wetenschappelijk bewezen methode die in 1998 werd ontwikkeld door Freerk Ykema. De Rots-houding leert kinderen om stevig te staan, op zichzelf te vertrouwen, grenzen aan te geven, nee durven zeggen, omgaan met groepsdruk en pesten. De Water-houding leert kinderen open te staan voor de mening van anderen, voor samenwerken en communicatie.

BLIXEM versterkt de psychofysieke Rots en Water training met de taal van het circus. Door het inzetten van diverse circus disciplines

De combinatie van een weerbaarheidstraining met circus elementen geeft een kind de kans om met een grote dosis plezier en vanuit nieuwsgierigheid en intrinsieke motiviatie te leren.

DSCN2012.jpg


Weerbaarheidstraining in Amsterdam

"Tom vindt t fijn bij en met jullie en in alles merken we de positieve flow die 't hem en ons brengt dus zeer blij dat er een vervolg komt!" - Moeder jongen groep 4- 

 

Onze weerbaarheidstraining kan jouw kind net de support geven die nodig is: 

Wat er tijdens de circusles voorvalt, zien we vaak terug in de klas, thuis of op het schoolplein. Wij spelen dan ook in op wat er zichtbaar is in tijdens de circusworkshops. Doormiddel van het Rots en Water programma versterken wij jou kind in deze specifieke situaties. 

Het gaat niet om een “goede” uitvoering van de circustrucs maar om in beweging en met een grote dosis plezier jezelf beter te leren kennen. De combinatie van een weerbaarheidstraining met circus elementen geeft een kind de kans om vanuit nieuwsgierigheid en intrinsieke motiviatie te leren. En dat in een uitdagende en magische omgeving.

De donderdag groep zit ondertussen helemaal vol. Door vele interesse zijn wij een tweede groep gestart:

September 2018: Vrijdag middag  15.00- 16.00 uur. 

Vanaf 6 jaar in Amsterdam Zuid. Nog een paar plekjes vrij!

 

  DSCN2011.jpg


  Workshop voor de hele klas (gr 4-8)

  "The children learned how to find their inner strenght and about confident body language. I would definitely recommend Blixem!"  - Gina van der Vliet, IPC Almere

   

  BLIXEM kan jouw groep helpen door de kinderen net dat extra duwtje in de rug te geven bij wat ze nodig hebben:

  De weerbaarheidstraining " Gevoelens"  kan als verdieping op het curriculum ingezet worden. De workshop laat kinderen onderzoeken hoe lichaamstaal en ademkracht een verschil kunnen maken in communicatie.

  De fysieke Rots en Water spelletjes en oefeningen zijn gericht op het opdoen van ervaringen en bewustwording van onderwerpen zoals grenzen, lichaamstaal en pesten.

  Wij versterken het Rots en Water programma met de taal van het circus. Zo wordt het verband gelegd tussen kunst en social emotionele vaardigheden zoals concentratie, samenwerken en het uiten vanuit je centrum. 

  Deze weerbaarheidstraining geven wij in heel Nederland en duurt 2 uur. Doormiddel van een telefonische intake kunnen wij inspelen op specifieke vragen vanuit jouw klas.  

  Mail ons of bel 0643437102 voor meer informatie


   

  Onderstaande trailer verwijst naar de  documentaire over Rots en Water (48min).